Klanten login
Home » Sponsoring » Tour for life

Tour for life

 • VRAGEN

  Heeft u vragen, neem dan contact op met Combird

  +31 (0)88 711 00 00
  maandag t/m vrijdag
  09:00 - 17:00

 • delen


 • Deze zomer wordt de Tour for Life voor de tweede keer georganiseerd. Een loodzware, achtdaagse wielertocht voor Artsen zonder Grenzen. Door deze tour te rijden, maken wielrenners het verschil voor mensen die dringend medische noodhulp nodig hebben.

   

  Tour for Life is de droom van elke wielrenner. In een ploeg – zes tot negen wielrenners – rijden de deelnemers in acht dagen van Italië naar Nederland. Dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, langs wereldberoemde cols en klassieke trajecten van zo’n 150 kilometer per dag. De beroemdste beklimmingen zijn Alpe d’Huez, Col de la Faucille en Le Grand Ballon. Dit is slechts een fractie van de hele route.

  Medische noodhulp

  Naast de fysieke uitdaging brengt elke ploeg minstens 15.000 euro sponsorgeld in. Met dit geld kan Artsen zonder Grenzen duizenden mensen medische noodhulp bieden. Slachtoffers van oorlogen, rampen of epidemieën die anders geen toegang tot medische zorg, schoon drinkwater of onderdak hebben.

  Zeventien ploegen hebben zich al aangemeld voor Tour for Life 2010. Deelnemer Henk Eigenbrood (51): “De route ziet er prachtig uit, het kan mij niet zwaar genoeg zijn. Ik heb al heel wat tours volbracht, maar in de Tour for Life komt alles samen. Ik heb enorm ontzag voor de mensen van Artsen zonder Grenzen. Vooral omdat het ze niet om geld of carrière gaat, maar om mensen. Ik werk in de thuiszorg, maar ben zelf niet in de gelegenheid om naar het veld te gaan. Op deze manier draag ik mijn steentje bij.”

  Tour for Life 2009 groot succes

  In 2009 werd Tour for Life voor de eerste keer georganiseerd. Negentig renners haalden samen meer dan 265.000 euro op voor Artsen zonder Grenzen. Hans van de Weerd, directeur van Artsen zonder Grenzen: “Ik heb diep respect voor de fietsers. Met dit geld kunnen wij 60.000 mensen in noodsituaties helpen. Dit is ronduit fantastisch!”

  Begeleiding

  Tour for Life is zwaar, maar met een stevige training en positieve instelling kan elke wielrenner meedoen. De organisatie van Tour for Life biedt uitstekende begeleiding. Renners ontvangen trainingsschema’s en informatie over voeding, kleding en training. Ook worden er meerdere informatiedagen en clinics georganiseerd. Inschrijven kan op www.tourforlife.nl.

  Informatie of hulp nodig, neem vrijblijvend contact op